1 de enero de 2014

AGENDA 2014: EPIFANIA DEL SENYOR, BATEIG DEL SENYOR I SANT JOAN DE RIBERA

EPIFANIA DEL SENYOR: A Moixent, se celebra una cavalcada dels Reis camí cap a Betlem per a adorar el Xiquet Jesús. Els encarregats de portar-la a cap són els quintos, festers i festeres: el grup que prepara les Festes Patronals de l'any en curs. Al arribar tota la comititva de quintos, festers i festeres, xiquets menuts amb els seus pares i els reis mags, arriben al Temple Parroquial adoren al Xiquet Jesús i després regalen els regals als xiquets.
Al finalitzar les misses per ultima vegada també es dona a bessar el xiquet Jesús del Naixement que hi ha al peu del altar, com el dia de Nadal, i Santa Maria Mare de Déu per a demanar un bon any, imitant el gest dels pastors, els angels i els mags que van acudir a Betlem a adorar a Jesús.  És el final Líturgic de la Missa que té lloc mentres voltejen le campanes

Vespra del Epifania del Senyor, 5 de gener
-  13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 

- Tres tocs d’avís a missa de 18.  Repic festiu i Vol de Sant Jaume i Nieves.
- Vol al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

- Al pujar els Reigs Mags per el carrer “Màrtirs” Vol de Sant Antoni fins a Santes Relíquies.

Epifania del Senyor, 6 de gener
- Tres Repics festius d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i de Nieves.  El tercer toc.Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Vols d’avís a missa de 12, amb Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.


BATEIG DEL SENYOR:  Seguint la Solemnitat de l'Epifania el diumenge mes pròxim és la Festa del Baptisme del Senyor, que conclou el temps de les Festes de Nadal.  En Moixent hi ha un quadre pintat que escenifica l'escena del Bateig del Senyor, a l'entrar a l'església a mà esquerra, on esta una pila baptismal.  El 2 de gener de 2012 per iniciativa del President de l'Associació Campaners de Moixent, es va tornar a col·locar el llenç en el seu corresponent lloc, en el baptisteri, després d'estar uns anys en la Capella del Santíssim.
Esta festa del Baptisme, el Volteig de tres campanes que correspon, també es realitza al finalitzar un Bateig que es fa dins de la Missa.

Bateig del Senyor, 12 de gener
- Tres tocs d’avís a missa de 10:30,  Repic festiu.  I Vol de de Sant Jaume i Nieves.  El tercer toc Vol.Sant Antoni a Santes Relíquies. 

- Vol al final de la celebració de 12, de Sant Antoni hasta Santes Relíquies.


SANT JOAN DE RIBERA: La festa litúrgica es el dia 14 de gener.  Ací a Moixent, tenim alguns records seus que regala al Venerable Fra Cristóbal Moreno del Camino, el seu confessor, regals que el Pare Moreno entrega al Convent de Franciscans de Moixent, sent Provincial de l’orde i que finalment han passat a l’Església Parroquial: una Casulla, i un calze amb patena estil gòtic.  En la Capella del Santíssim Sacrament té dedicat un Retaule i Altar, amb una pintura que se li represneta en l’Adoració Eucarística, i tením una Relíquia que va portar a Moixent un sacerdot fill de Moixent i que va ser Col·legial del Seminari del Patriarca que funde el entonces Arquebisbe de València Sant Joan de Ribera.
Per a la missa d’este dia voltejara la campana Santes Relíquies, que celebra la memòria dels Sants i Màrtirs, particularment dels que hi ha Relíquia en el Relíquiari de l’Església Parroquial.

Sant Joan de Ribera, 14 de gener
- Tres Vols d’avís a missa de 19:30, amb Santes Relíquies.