28 de febrero de 2013

GRÀCIES BENET XVI: T'HAN DIT LES NOSTRES CAMPANES


Les noves tecnologies ens posen en contacte immediat, de manera que al final, hem completat el programa anterior mencionat convocant en els tres tocs voltejant la campana Santa Maria Mare de Déu que porta el nom de Benet XVI.  Es publica el dia 22 de febrer la notícia, però ja d'abans, des que es va conéixer la notícia de la Renúncia (11 de febrer), veníem dialogant amb el Rector que convindria fer amb motiu d'este esdeveniment un tant de nou per a nosaltres.  

La renúncia del Papa, en la vesprada de hui, sobre les 17 hores, apercivim que molts Campanars de Catedrals i Parròquies (a mes de Roma) estaven a punt o estaven interpretant  tocs especials i Voltejos de Campanes per a assenyalar este esdeveniment que estava tenint una repercussió  mediàtica mundial d'inesperades proporcions. 

En Moixent, en els tres tocs s’ha fet el citat volteig de la campana Santa Maria Mare de Déu, els fidels congregats (tot i plovent) per a donar gràcies a Déu pel Pontificat de Benet XVI, han cantat dos estrofes dels Gojos a Sant Pere, Titular de la nostra Església i Patró del nostre poble, i segons a indicat el Rector, “es trata de donar gràcies, tenint a la vista del Presbiteri, degudament guarnit el quadre del retrat del Papa Benet XVI”, que ha estat fins ara en la Sacristia, i al mateix temps “suplicar Déu per que faltaven pocs minuts  per al període de Seu Vacant, i resar a Déu per un nou Pastor per a l'Església Universal”.  Acontinuació de la Santa Misa,  vam decidir interpretar un nou són de Campanes i que el mateix Rector el va advertir els fidels indicant que els Campaners estaven en l'entrada de l'Església i que el des de la Seu ens veia.
Eren les 19:35 hores quan hem realitzat un "Vol dels tres Grans" que a Moixent resulta molt solemne com comprovem en les Festes Patronals, i que sonen dos campanes dedicades al primer Papa: Sant Pere, la campana major, i l'antiga; i també Santa Maria Mare de Déu que menciona a Benet XVI.

Ens ha agradat el que hem interpretat però ho sotmetem a futura reflexió ja que quasi hem improvisat, ja que és probable que tornarà a succeir algo paregut, i reservem el Volteig General per a l'Elecció del nou  Pontífex.

Ens alegrem d'haver-nos reunits els Campaners de Moixent, "pensat i fet", però a sigut magnífic llançar a l'aire les belles melodies de les nostres campanes, per a fer arribar al Papa que minuts mes tart ja era Emèrit, el nostre senzill homenatge i la nostra gratitud de reconeixement, i d'afecte. 

Que Déu et beneïsca, Benet XVI i et recompense del teu amor i servici constant a l'Església



22 de febrero de 2013

AGENDA 2013: ACCIÓ DE GRÀCIES A DÉU PER EL PONTIFICAT DE BENET XVI

El dia 28 de febrer, com tots ja sabem, a les 20 hores, acaba l'exercici del ministeri com a succesor de Sant Pere de l'actual Papa Benet XVI, i començara el període de Seu Vacant i l'elecció d'un nou Papa.  És ocasió apropiada per a donar gràcies a Déu pels dons amb què ha enriquit a l'Església i al món per mitjà de l'activitat apostòlica de Benet XVI.

Donar-li gràcies i reconéixer-li així com a font de tots els dons i de tot bé.  En estos anys de Pontificat Benet XVI se'ns ha mostrat com una gran mestre de la Fe, i guia fidel encabotat a posar en practica el Concili Vaticà II, i estar al servici de la veritat en l’església.  Entre nosaltres, a Espanya ha estat en tres ocasions: Santiago de Compostela i Barcelona, Madrid i a València en el V Trobada Mundial de les Families en 2006.  La seua visita a València va coincidir amb la nostra renovació i restauració de les campanes: la vespra d'arribar a valència (el 7 de juliol) es van abaixar les campanes per a la seua restauració, d'ahí que la campana major nova després de la Titular Sant Pere, es va pensar que hauria de portar gravada la notícia d'eixe esdeveniment i així ha quedat en la campana Santa Maria Mare de Déu " ESSENT … EN EL QUINT EMFV AMB EL PAPA BENET XVI", pel que la seua arribada a València no poder  celebrar-la amb un Volteig de Campanes. 

El 28 de febrer, per a despedir-li i amb la intenció de demanar-li a Déu que li beneïsca, si volem que sone en el seu honor la campana que li menciona: Santa Maria Mare de Déu, que voltejara en els tres tocs d'avís de missa de 19 hores.  Es resara este dia el rosari per les intencions de Benet XVI i la missa s'oferirà en acció de gràcies pel seu ministeri com a successor de Sant Pere.

Estarem a l'espera de l'elecció del nou Papa per a saludar-lo amb el nostre Volteig General de Campanes, de tot això ja informarem.

20 de febrero de 2013

EN EL PROGRAMA DE LA SETMANA SANTA DE MOIXENT

Progressivament augmenten en el Programa Oficial de la Setmana Santa, les indicacions sobre els tocs de Campanes i la Matraca que Campaners de Moixent realitzem en la dita setmana, com heu pogut apreciar en l’anterior notícia.  Ens plena de satisfacció i ho agraïm.  També apareix en el programa i cartells el logotip de la nostra Associació.  Tot açò ens alegra, perquè expressa un reconeixement a la important labor que aportem amb motiu dels misteris de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist i que si bé els Confrares conclouen la seua aportació associativa en la Clausura de la Setmana Santa que seguix a la Processó del Encontre, nosaltres com a Campaners seguim la nostra labor, molt intensa, durant tot el temps de la Pasqua, perquè són molts els tocs per a l'Ascensió del Senyor, Pentecostés, Santíssima Trinidad, Corpus, Triduo al Sagrat Cor de Jesús i la Solemnitat del nostre Patró i Titular Sant Pere Apòstol.  I en veritat per a nosaltres eixa aportació és el que compta, perquè actuem des del Campanar per al nostre poble de Moixent, però també ens agrada eixe senzill reconeixement reflectit en els Programes.  Moltes gràcies a la Junta de Setmana Santa de Moixent!.

14 de febrero de 2013

“SETMANA SANTA” – MOIXENT DEL 24 AL 31 DE MARÇ 2013

PROGRAMA D'ACTES

24 de març: DIUMENGE DE RAMS
10:30 h. Missa especial per als xiquets.
11:00 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
11:30 h. Benedicció de Rams i Palmes en la Plaça de la Hispanitat i eixida cap a l'Església en processó, amb l'assistència de les Autoritats.
Itinerari de la processó: Plaça de la Hispanitat, Párroco Quilis, Av. Guerrer de Moixent, Plaça Major, Màrtirs, Plaça de l'Església.
A continuació: MISSA INAUGURAL de la Setmana Santa: Missa de Confraries i Hermandad.
16:00 h. Via Crucis en el Calvari.


25 de març: DILLUNS SANT
19:00 h. Santa Missa.
19:30 h. a 20:30 h. Confessions.  (Sentirem el toc de Confessar). 


26 de març: DIMARTS SANT
19:00 h. Santa Missa.
19:30 h. a 20:30 h. Confessions.  (Sentirem el toc de Confessar). 


27 de març: DIMECRES SANT
19:00 h. Santa Missa.
19:30 h. a 20:00 h. Confessions.  (Sentirem el toc de Confessar). 
21:30 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
22:00 h. Trasllat en processó del Sant Sepulcre a l'Església.
Itinerari del trasllat: Constitució, Bautista Perales, D. Antonio Gonzálbez, Av. Guerrer de Moixent, Plaça Major, Màrtirs, Plaça de l'Església.


28 de març: DIJOUS SANT
17:00 h. Santa Missa.
18:30 h. Missa solemne en el SOPAR DEL SENYOR.
21:30 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
22:00 h. Processó del Silenci.  (Tres tocs d’avis amb la Matraca). 
Itinerari de la processó: Plaça de l'Església, Sant Josep, Carrer Major, Raval, Bautista Perales, D. Antonio Gonzálbez, Av. Guerrer de Moixent, Plaça Major, Màrtirs, Plaça de l'Església.


29 de març: DIVENDRES SANT
8:30 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
9:00 h. Processó i Via Crucis al Calvari.  (Tres tocs d’avis amb la Matraca). 
Itinerari de la processó:
▪PUJADA: Plaça de l'Església, Sant Josep, Màrtirs (només la Confraria de la Soledat), Plaça     Major, La Cadena, Ramón i Cajal, Sant Caietà, Carrer Calvari, Pujada al Calvari.
▪BAIXADA: Baixada del Calvari per les Eres, Carrer Calvari, Carrer Nou, Sant Caietà, Ramon i Cajal, la Cadena, Màrtirs, Plaça de l'Església.
16:00 h. Hora Santa en la Parròquia.  (Tres tocs d’avis amb la Matraca). 
18:00 h. Celebració de la MORT DEL SENYOR.  (Tres tocs d’avis amb la Matraca). 
19:30 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
20:00 h. Processó del Sant Soterrament, amb l'assistència de les Autoritats.
Itinerari de la processó: Plaça de l'Església, Màrtirs, Plaça Major, Carrer Major, Pare Moreno, Sant Vicent, Plaça de la Hispanitat, Ramón i Cajal, la Cadena, Màrtirs, Plaça de l'Església.
•A continuació: Trasllat en romeria i a tambor de la Soledat a la Residència d'Ancians.
Itinerari del trasllat: Plaça de l'Església, Màrtirs, Plaça Major, Pare Moreno, Verge Milagrosa.


30 de març: DISSABTE SANT
19:30 h. Solemne VIGÍLIA PASCUAL.  (En el “Glòria” tornaran a sonar les Campanes).


31 de març: DIUMENGE DE RESURRECCIÓ
10:02 h. Volteig General de Campanes a càrrec dels Campaners de Moixent.
10:30 h. Santa Missa i celebració comunitària del Baptisme.
11:00 h. Passacarrer a càrrec dels tambors de les Confraries i Hermandad.
11:30 h. Processó de l’Encontre, amb l'assistència de les Autoritats.
Itinerari de la processó:
▪DES DE LA RESIDÈNCIA: Verge Milagrosa, Sant Albert, Álvaro Nácher, Sant Antoni, Sant Vicent, Pare Moreno.
▪DES DE L'ESGLÉSIA: Plaça de l'Església, Sant Josep, Carrer Major, Pare Moreno.
▪ENCONTRE: Les imatges es trobaran en el centre del “Parador” (Pare Moreno, part de baix).
▪DESPRÉS DE L’ENCONTRE: Pare Moreno, Av. Guerrer de Moixent, Plaça Major, Màrtirs, Plaça de l'Església.
Acte seguit: CLAUSURA de la Setmana Santa.
A continuació: MISSA DE PASQUA.


Notes:
- Esperem la participació de veïns i visitants en els actes de la Setmana Santa.
- Les persones (no confrares) que vullguen assistir a les processons ho podran fer acompanyant a la Confraria o Hermandad que desitgen, sempre davant, i atenent les indicacions de l'arreglador.
- Invitem els veïns dels carrers per on passen les processons a posar colgadures en els balcons per a solemnitzar la Setmana Santa.
- Agraïm als propietaris de vehicles que no els estacionen en els carrers i en les hores de les processons.
- L'Ajuntament, la Parròquia i la Junta de Setmana Santa de Moixent agraïx a tots la col·laboració i vos desitja BONES PASQÜES!!

4 de febrero de 2013

PRÒXIMAMENT

1- El dia 9 de febrer la Vicaria VI, on perteneix la Parròquia de Moixent, pelegrinara a la Catedral de València, amb motiu del Any de la Fe, amb una missa a les 11 hores presidida per el nostre Arquebisbe

2-El dia 13, es dimecres de Cendra, comensa la quaresma.  A Moixent, per la vesprada els divendres i diumenges: Vía Crucis en el Calvari, Vol de la campana de l’Ermita del Santíssim Crist, si el  temps o impedix en l’esglèsia repic de missa diaria.

3- El dia 2 de març es farà la Ruta Gent Jove, en el poble de Siete Aguas

4-El dia 8 de març, tindra lloc en l'Esglèsia de San Miguel Arcángel de Enguera, la Viglia d’Oració de jovens amb l’Arquebisbe a les 22 hores.