8 de octubre de 2013

L'ARQUEBISBE DE VALÈNCIA EN EL CAMPANAR DE MOIXENT

 Un altre dels records de l'Arquebisbe de València Carlos Osoro en la seua primera visita a Moixent va ser la seua visita al campanar de l'Església Parroquial.

Uns dies abans li vam proposar al Secretari D.Alvaro que si podria accedir Monsenyor Carlos al campanar, i en la seua arribada a Moixent, a l'entrar en l'Església ens va dir que al finalitzar l'Eucaristia.

Acabada la Dedicatòria amb què inicia el Llibre d'Honor de Campaners de Moixent, el nostre Arquebisbe va pujar al campanar.  Ja en la base, li mostrarem la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com la primera esfera del rellotge del campanar, i una peça de ceràmica de l'anterior bola del campana.   Mentres pujava D.Carlos amb el seu secretari, ens preguntava coses sobre Moixent, i prop de la Sala els advertirem que tingueren atenció per a no donar-se en el cap amb el sostre que fa un estretiment.



















Ja en la sala, van admirar el conjunt de huit campanes i la matraca.  Felipe va anar explicant alguns detalls de cada una i el seu ús especial, la qual cosa seguia amb molta atenció D.Carlos i D.Alvaro; va poder mirar Moixent des de la sala i també vam executar a mà el " Volteig de les Tres Grans", per a la qual cosa li facilitarem un casc protector que simpaticament es va posar, i així va poder veure'ns voltejar les campanes, Ells també van aprofitar per a fer algunes fotos.




 

























Després d’unes preguntes vam voler fer-nos unes fotos per a inmortalizar esta inoblidable visita. Ens va felicitar i animar a seguir en esta bella labor. 

Amb Pura Carceles (que ens facilita les fotos), van baixar l'Arquebisbe i el seu Secretari, i els campaners es vam quedar en la Sala a fi que una vegada estigueren en la Plaça de l'Església acompanyats pel Rector pogueren veure Voltejar les huit campanes.

Tota esta estona constituïx per a l'Associació Campaners de Moixent, molts dels quals som jóvens, una experiència meravellosa e inoblidable: a sigut magnífic rebre en la Sala de les Campanes en què passem tant de temps al servici de la Parròquia a qui és cap de l'Església de València, el nostre Arquebisbe D.Carlos. 

Li agraïm molt esta deferència i gentilesa què a tingut amb nosaltres.
Moltes Gràcies D.Carlos!

(Fotos de: Felipe i de Pura Carceles)