30 de diciembre de 2012

NOU BLOG DE CAMPANERS DE MOIXENT

Va succeir en la nit del 18 al 19 de desembre, que trantant d'eliminar uns dels dos comptes de google i així tindre totes dirrecions en un mateix compte, per error es va suprimir el blog de Campaners de Moixent.  Després de diversos dies d'intents per recuperar l'amada pagina que oferia multitud de materials al llarg de cinc anys amb mes de 80.000 visites, hem hagut de renunciar a continuar buscant.

El dia 24 de desembre, Vespra del Naixement de Jesucrist, s’iniciava este nou blog en l'altre compte que teníem.  Confiem ara que amb millor sort.  Es igual que l’anterior pero sense el “de”: campanersmoixent.

Durant estos dies sense web, persones que ens seguien s'han preocupat per allò que ha ocorregut pel que agraïm la seua atenció.  Entre els enormes avantatges de la informàtica també estan les perills de perdre-ho tot en un instant.  Encara que en previsió dels successos semblants i per a tindre sempre a mà els materials mes importants, tenim totes les notícies publicades en l'anterior blog reunides en els cinc Anuaris junt amb els programes de tocs i altres coses.

Ajuda'ns a difondre la nova direcció. Recorda ara la web és  http://campanersmoixent.blogspot.com.es

29 de diciembre de 2012

NOTICIA EN LA PÁGINA WEB "AVAN" EL DIA 28 DE DESEMBRE DE 2012

El Arzobispo se reúne con los campaneros valencianos y les agradece su “forma de evangelizar” con las campanas
En un encuentro, acompañado por dos campaneros que actualmente son seminaristas en Valencia 

VALENCIA, 28 DIC. (AVAN).- El arzobispo de Valencia, monseñor Carlos Osoro, se reunió ayer tarde con representantes de las asociaciones de campaneros presentes en la diócesis de Valencia, que han formado recientemente el “gremio de campaners valencians”, a los que agradeció su labor porque es “una forma muy concreta de evangelizar”, según dijo.
En este encuentro, que mantiene el prelado con los campaneros cada Navidad en el Palacio Arzobispal, monseñor Osoro estuvo acompañado por dos jóvenes campaneros que cursan sus estudios en el Seminario Mayor.

En sus palabras a los participantes en el encuentro, el Arzobispo comparó la figura de los campaneros con la de los pastores de Belén “que fueron los primeros anunciadores de la noticia más grande”.

Los campaneros, procedentes de varias comarcas valencianas, explicaron al arzobispo la realidad de su trabajo, que varios de ellos describieron como “una experiencia de fe”, y detallaron los retos de su labor y su forma de transmitirlo a las nuevas generaciones.

(Fotografías: Alberto Saiz)

28 de diciembre de 2012

AGENDA 2013: SANTA MARIA MARE DE DÉU I EPIFANIA DEL SENYOR

Santa Maria Mare de Déu: L'Església comença l'any celebrant a Santa Maria com a Mare de Déu, este mateix dia també es l’Octava de Nadal, i la Jornada Mundial de l'Oració per la Pau. El poble Cristià de Moixent és profundament Marià, en l'Església Parroquial, té quatre altars dedicats, i diverses imatges.  El Campanar té una campana dedicada amb el títol "Santa Maria Mare de Déu", este dia necessàriament té gran protagonisme.   El bronze té gravades les imatges de la devoció Mariana Moixentina com són: Mare de Déu dels Desamparats, la Milagrosa, la Soletat i la Pietat.
El primer avís sera un Volteig General al migdia del dia 31, seguint el toc de l'Àngelus.
La missa de 18 hores, orientada cap a la celebració amb xiquets s’executara en els tres tocs el Repic festiu seguit en el primer toc d'un Volteig General i el segon i tercer toc amb un Vol de Santa Maria Mare de Déu en atenció al seu títol perquè és una Solemnitat Mariana dins de les festes Nadalenques i que celebra la "Maternitat" de la Mare de Déu. El toc d'alçar a Déu amb esta mateixa campana avisara de la presència eucarística de Jesucrist en l'Altar, i per a acabar la missa amb un Vol General de Campanes.
A la missa de 20 hores es realitzara en els tres tocs el Repic festiu i un Vol de la campana Santa Maria Mare de Déu, senyalant que es una celebració a la memoria de la Mare de Jesús, esta campana fara el toc d’alçar a Déu i al finalitzar la celebració s’executara un Vol General, mentres s’adora el Xiquet Jesús.
A la mitja nit jóvenes moixentins i moixentines acudixen a la Plaça de l'Església, per a despedir l'any que acaba i acollir l'any que comença. Tots pendents del rellotge i del so de les Campanes, el Repic solemne de les 12 campanades de Sant Pere Apòstol emet un emotiu so carregat de sentiment, i en mig d'abraços i desitjos per a l'any que comensa es fara un Vol de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu, una manera de que algun signe religiós estiga present en esta festa, per a recordar que només Déu és el Senyor del temps i de la història.
El dia 1 de Gener, Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu se celebra només la missa de 12, es convocara als fidels en el primer toc amb un Volteig General de Campanes, i per al segon i tercer toc amb un Vol de Santa Maria Mare de Déu, també esta campana fara el toc d'alçar a Deu i al final de la celebració es realitzara un altre Vol General.

Epifania del Senyor: El dia 5, seguint el toc de l'Àngelus s'executara un Volteig General de Campanes per ser Solemnitat.
S'executara en els tres tocs de missa de 18 el Repic festiu i Vol de Sant Jaume i Nieves, i finalitzar la celebració de la missa de 18, mentres s’adora al Xiquet Jesús es realitza un Vol General de Campanes que servix com a segon avís de la Solemnitat, i te lloc el comensament de la cabalgata.
Al arribar els reis mags al Temple Parroquial adoren al Xiquet Jesús i després regalen els regals als xiquets. En el moment que els Reis putjen per el carrer “Màrtirs” es fara sonar un Vol de les Campanes: Sant Antoni, Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament i Santes Relíquies.
La primera missa del dia de la Epifania del Senyor, la de 10:30 es realitzara en els tres tocs d’avís, el Repic festiu seguit en el primer toc de un Vol General, el segon i tercer toc Vol de Sant Jaume i Nieves, també en el moment de la Consagració es fara el toc d’alçar a Déu amb Santa Maria.
S’executara per a la missa de 12, un Vol en els tres tocs amb Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament, també el toc d’alçar a Déu amb Santa Maria, i al final de la celebració quan s'adora al Xiquet Jesús del Naixement que esta al peu de l'Altar, un Vol General de Campanes. 

(El dia 4, primer divendres de mes, dedicat al Sagrat Cor de Jesús, en el moment de l’Angelus i primer toc d’avís de missa la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament o anunciara.  I en el moment de l’Exposició del Santíssim es fara el toc d’Exposició del Santíssim amb Sant Antoni i Cor de Jesús).

NOTICIA EN LA WEB "EL PERIÒDIC" EL DIA 26 DE DESEMBRE DE 2012

Los campaneros de la diócesis de Valencia mantendrán mañana un encuentro con monseñor Carlos Osoro

• En el Palacio Arzobispal
El arzobispo de Valencia, monseñor Carlos Osoro, mantendrá mañana, jueves, un encuentro con los diferentes gremios de Campaneros de localidades de la diócesis.
En el encuentro, que tendrá lugar en el salón gótico del Palacio Arzobispal, los asistentes presentarán al prelado la Federación de Campaneros de la Comunidad Valenciana constituida recientemente, según han indicado hoy a la agencia AVAN fuentes de la organización.
“Este encuentro en épocas navideñas se realiza siempre para compartir con el Arzobispo nuestro trabajo a lo largo de todo el año y proyectos próximos así como felicitarle las fiestas”, han añadido las mismas fuentes.
En la actualidad existen una veintena de gremios de campaneros con más de 300 asociados en la diócesis en localidades como Albaida, Ontinyent, Cheste, Alaquás, Massanassa, Quesa, Moixent o L'Alqueria de la Comtessa, entre otras.

25 de diciembre de 2012

ARTICLE EN LA REVISTA "PARRÒQUIA DE TOTS" DE VALLADA, Nº53

5é Aniversari de l’Associació Campaners de Moixent 2007-2012

L’Associació Campaners de Moixent, va celebrar el dia 7 de maig cinc anys, dels quals destacar algunes tasques que considere dignes de menció: 
Hem catalogat, actualizat campanes de la Comarca e investigat els tocs tradiciónals. En Moixent alguns d'estos tocs tradicionals es realitzen. Durant la setmana de festes oferim la possibilitat de visitar la Sala de les Campanes.  Persones majors, xiquets, jóvens, i molts que residixen fora, han pogut seguir les explicacions  dels campaners, tenint a la vista cada un dels bronzes.   Ha traves de tríptics, fullets, i en la pagina web oferim informació de tot allò relacionat amb les campanes.  Col·labrem en el manteniment del sistema de les campanes.  Després de moltes gestions aconseguirem salvar dos campanes del terme de les Alcusses i que ara estan en el campanar de Moixent. 
Hem participant en Encontres de Campaners a Sagunt, l'Alqueria de la Comtessa, en el Col·legi del Patriarca a València i Albaida, y també les Audiències amb l'Arquebisbe de València D.Carlos Osoro, amb motiu de les festes de Nadal.   Hem aconseguit per a Moixent una subvenció de la Diputació de València i altra de la Conselleria d’Educació. Destacar el suport per a les nostres publicacions de la Regidoria de Cultura del Ajuntament de Moixent.
En el present any 2012, hem promogut la realització de la Matraca, per al dol per la mort del Senyor el Dijous, Divendres i Dissabte Sant.  Hi hem oferit la revista "Consueta” que és la relació de tots els tocs que s'executen en el campanar de Moixent al llarg de l'any. 

Campaners de Moixent en internet  http://campanersdemoixent.blogspot.com.es

Felipe Sanchis Tárrega
President de l’Associació Campaners de Moixent

24 de diciembre de 2012

AGENDA 2012: SANT ESTEVE I SAGRADA FAMILIA

Sant Esteve (Aniversari del Trasllat de les Santes Reliquies Convent Franciscans-Esglèsia Parroquial): El segon dia de Nadal, festa del Martiri de Sant Esteve, en Moixent se celebra l'Aniversari del trasllat de les Santes Relíquies que va ocorrer l’any 1835, des de la Capella del Convent de Franciscans fins a la Capella que rep d'ella el seu nom en el Temple Parroquial.  En la missa es canten els “Gozos a las Santas Reliquias” i es ressen o canten les “Letanies dels Sants del Reliquiari” que per aixo el Venerable Pare Moreno les va portar, per a invocar als Sants i Màrtirs dels qui tenim reliquia. En els tres tocs de missa de 11 hores Voltejara la campana Santes Relíquies.


Sagrada Familia: El primer diumenge següent a la Solemnitat del Naixement de Jesús  se celebra: la Sagrada Família, i també les Campanes col·laboren a la celebració d'este misteri dins de les festes de Nadal. La Vespra de esta festa el dia 29 despres de la missa vespertina de 20 hores, voltejaran de Sant Antoni a Santes Relíquies per tractar-se d'una festa menor, com a primer avís de la festa.
S’executara per a la missa de 10:30 del dia, en els tres tocs el Repic festiu seguit en el primer toc de un Vol de Sant Antoni fins a Santes Relíquies,  el segon i tercer toc Vol amb Sant Jaume i Nieves.  Al final de la celebració  de la missa de 12 es voltejara des de Sant Antoni fins a Santes Relíquies anunciant el final de la missa.

AGENDA 2012: NAIXEMENT DE JESUCRIST


L’avís d’esta gran Solemnitat es el dia 24 al migdia seguint el toc de l'Àngelus, les Campanes anuncien el Naixement de Jesucrist, amb un Volteig General. 

A les 18 hores se celebra la missa dirigida als xiquets, els quals acudixen amb vestits de pastors, moixentins i moixentines que depositen unes ofrenes junt amb el Naixement que esta en el Presbiteri davant de l'Altar Major, i canten unes nadales o bé oferir versos relatius al Naixement. Es una de les misses en que l’Església mes s’ompli de tot l’any. Es convocara a la missa amb el Repic festiu seguit en el primer toc d'un Volteig General de Campanes, i el segon i tercer toc un Volteig de Sant Jaume i Nieves.  La presència real de Jesús en l'Eucaristia, s'avisara a tot el poble amb el toc d'alçar a Déu amb Santa Maria Mare de Déu, i al final de la celebració, quan s'adora al Xiquet Jesús s'executara un Vol General.
 
A les 24 hores es la missa del gall solemnitzada amb els cants del Cor Parroquial, es fara en els tres tocs d’avís el Repic festiu i Vol de Sant Pere Apòstol, també el toc d’alçar a Deú amb Santa Maria Mare de Déu, i al final de la missa en el moment d'adorar al Xiquet Jesús es fara un Volteig General de Campanes, les Campanes omplin la foscor habitant-la de sons alegres i festius.

El dia 25 de desembre la missa és a les 12 del migdia, concorreguda per les famílies i persones majors.  Celebració assossegada i lluminosa, a la que s’avisara Voltejant en el primer toc un Volteig General i en el segon i tercer toc amb un Vol de Sant Pere Apòstol, com es mereix en esta Solemnitat del Naixement de Jesucrist.  S'executara el toc d'alçar a Déu i al final de la celebració quan s'adora al Xiquet Jesús es fara un Volteig General de Campanes.

ENCONTRE DE CAMPANERS EN EL ARQUEBISBE DE VALÈNCIA EL 27 DE DESEMBRE

Ens ha arribat ja a Campaners de Moixent, la Invitació del nostre Arquebisbe D.Carlos convocant-nos a les agrupacions de Campaners per al pròxim 27 de desembre a les 19:30 en a l'Arquebisbat, Una Trobada que es convertix ja en tradició com el mateix ens diu "Me gustaría que nos encontráramos una vez más, como ya es tradición, en estas fechas en las que celebramos la venida del Señor”.
Enguany, potser per saturació de l'agenda de l'Arquebisbe, ens rep no abans de les dates de nadal, i per això és molt d'agrair que vullga dedicar-nos un espai a nosaltres.  Amb esta deferència es deixa veure que valora el nostre treball, la nostra aportació a les celebracions i a la vida de l'Església, i així apareix en la missiva que ens dirigix "Vosotros, cada “colla” como pequeña comunidad cristiana a lo alto del campanario, mediante el importante trabajo que hacéis, sois agentes activos de la nueva evangelización”.
A Campaners de Moixent, ens alegra molt saber que es felicita perquè cada dia som mes les agrupacions de Campaners, però ens satisfà mes constatar que valora per igual tots "Las campanas y sus toques son tantos y tan diversos como pueblos existen, pero todos igual de importantes”.
Finalment volem destacar que li ha produït una gran alegria el naixement del Gremi de Campaners Valencians, al mateix temps que ens demana aprofitar esta oportunitat "para establecer entre vosotros vínculos de comunión sincera
Campaners de Moixent, participarem en este Encontre, amb alegria i felicitar el nostre Arquebisbe i als campaners que també estiguen presents.